کد خبر 198535
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۵

محققان انگلیسی ترکیبی از سه پلاستیک بسیار مقاوم و در عین حال متخلخل تولید کرده‌اند که یک داربست ایده آل برای ترمیم استخوان شکسته محسوب می‌شود.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، محققان در سراسر جهان بدنبال توسعه روش های ترمیم استخوان با استفاده از ترکیب داربست و سلول های بنیادی هستند؛ محققان آمریکایی پیش از این موفق به تولید ساختار استخوان مانندی با استفاده از پودر سرامیک با چاپگر سه بعدی شده اند و در روش دیگری استخوان مصنوعی از پلیمرهای الاستیک و نانو ذرات ساخته می‌شود.

تیم تحقیقاتی دانشگاه ساوت هامتون به سرپرستی پروفسور «ریچارد اورفو» متخصص علوم اسکلتی – عضلانی، پلیمر جدیدی را روی موش هایی که بخشی از استخوان فمور آنها برداشته شده بود، مورد آزمایش قرار دادند.

اندازه این حفره روند بهبود طبیعی را منتفی می کند، اما محققان از این داربست برای پرکردن فاصله موجود استفاده کرده و روند درمان طی چهار تا هشت هفته را مورد ارزیابی قرار دادند.

وقتی داربست با سلول های بنیادی استخوان انسان پوشش داده شدند، روند ترمیم استخوان سرعت گرفت، اما حتی بدون وجود سلول های بنیادی، استخوان های موش شروع به پر کردن در امتداد ساختار متخلخل داربست کردند.

«اورفو» تأکید می کند: در انسان، این ساختار باید برای تعمیر شکستگی های استخوان که به سختی قابل ترمیم هستند مورد استفاده قرار بگیرد؛ بطور مثال در تصادف رانندگی حجم شکستگی استخوان بسیار زیاد است که می توان از یک داربست با پوشش سلول های بنیادی خود بیمار استفاده کرد.

در اینحالت زمان کافی در اختیار ماده جدید قرار می گیرد تا بطور کامل درون بدن نفوذ کرده و امکان ترمیم خود بخودی استخوان شکسته را فراهم کند.

ماده داربست ترکیبی از کیتوزان (مشتق شده از پوسته میگو)، پلی وینیل استات و پلی - ال- لاکتید (پلیمر زیست تخریب پذیر با کاربردهای پزشکی) است؛ این پلیمر با ساختار متخلخل لانه زنبوری، امکان حرکت سلول های زنده در سراسر ساختار و نفوذ رگ های خونی را فراهم می کند.

نتایج این دستاورد در مجله Advanced Functional Materials منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس